Försäkringsbolag - Fakta och information om FörsäkringsbolagNyttan med en reseförsäkring

Nyttan med en reseförsäkring

Om du råkar ut för en olycka utomlands så kan detta kosta väldigt mycket pengar om man inte har en separat reseförsäkring eller en bra hemförsäkring. Kostnaden för intensivvård utanför Europa kan vara på mellan 20.000 - 50.000 kr/dag som den som inte har en reseförsäkring får betala. Att bli hemtransporterad med ambulansflyg utan att ha försäkring på resan kan kosta 500.000 - 1.000.000 kr vilket väldigt få har råd att betala.Råd inför resan gällande försäkringar

Fördel med reseförsäkring

Det finns några goda råd som du ska följa gällande reseförsäkringar oavsett om du ska på långresa eller bara en kortare resa över en helg.

  • Res aldrig oförsäkrad. Om du inte har en reseförsäkring och skadar dig på resan kostar det lätt flera hundratusen kronor i sjukvårdskostnad.
  • Kontrollera alltid din reseförsäkring innan resa vad den gäller för och om den fortfarande gäller.
  • För längre resor än 45 dagar behöver du teckna en separat reseförsäkring hos ditt försäkringsbolag eller något fristående försäkringsbolag.
  • Om du reser inom EU får du tillgång till viss sjukvård om du har med dig det Europeiska Sjukförsäkringskortet som du kan beställa hos Försäkringskassan via denna länk. Dock så behövs en reseförsäkring eftersom den är ett bra komplement eftersom det Europeiska Sjukförsäkringskortet inte ger rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg.